Solcellepanel for alt

Solceller er en fantastisk oppfinnelse. De utnytter solens stråling gjennom å skape elektrisitet. Dette kan den gjøre fordi silisium er en halvleder, og dermed kan utvinne strålingen til elektrisitet. Andre solpanel kan også gjøre om strålene direkte til varme.

Skal man ha lavere utgifter til elektrisitet og oppvarming, kan solceller være et godt alternativ. Strålingen fra sola er enorm, og man trenger ikke ha totalt skyfri himmel for at den skal gi effekt.

Bare tenk på alt som nå kan brukes uten at det koster en krone. Dessuten er energiformen helt utslippfri.

Men hvordan får man elektrisiteten i hus? La oss se på hva solcellepanelet kan gjøre?

Slik virker solceller

Når den elektriske ladningen blir stor nok, kan man bruke strømmen til alt i huset. Det er fordi anlegget er koblet til en vekselretter inne i huset som igjen kobles via sikringsskapet. Vekselretteren er viktig for å skape enfase vekselstrøm, som er det vanlige i hus.

Nå kan effekten fra solcellene overføres til for eksempel laptopen eller TV-en. Her kan man spille Velkomstbonuser på Storspiller og vinne millioner av kroner indirekte. Storspiller er et norsk utenlandsk foretak som tiltrekker seg storspillere til bordspill live casino og automater.

Med solcellene kan man drifte mange av enhetene man har rundt om i huset; lamper, kaffetrakter, vaffeljern også videre. Dette vil gjøre strømregningen tynnere, og lommeboka tykkere.

Hva koster solceller

Grunnen til at vi skriver om solceller er jo at disse anleggene har blitt billigere. Det er på grunn av flere ting, men at det satses mer på fornybar energi er helt klart avgjørende. Og betalingen er mer fleksibel. For eksempel har Haugesund kraft lagt inn prisen i strømregningen på 500kr/mnd. og uten renter. De har også smart løsning for virtuell lagring av strøm, slik at man kan ta den i bruk senere når det blir kaldere.

Andre aktører opererer med grønne lån for ferdigmontert anlegg med Enova-støtte. Det er tydelig at solcellepanel er populært og viktig for framtiden. Ikke tenk på solceller kun som en måte å spare penger på, tenk også på det som noe som bedrer miljøet. Skaff deg solcellepanel til hus og hytte nå.