Få støtte for å installere solceller

Husker du at aksjene til Solar Scatec og andre lignende selskaper skjøt i været midt på 2019-tallet? At myndighetene har satt seg mål om å redusere utslipp med 30% innen 2030, og at Greta Thunberg er mer populær enn kongen? Vel, i disse tider er det miljøvern som gjelder og det er noe også du bør tenke på.

Det er også en grunn til at vi anbefaler solceller på hus og hytte. Du sparer en stor andel på strømutgiftene, og du vil kutte utslipp på grunn av at solenergien er den mest rene som fins.

Et resultat av den nye satsingen, er at selskapene som installerer solceller kan gjøre det billigere. Dessuten kan man søke på flere støtteordninger som gjør det enda billigere. Er det egentlig noe å tenke på, når strøm er strøm og du likevel trenger den?

Her skal vi se på noen støtteordninger.

Grønne lån

Grønne lån innvilges til dem som vil oppgradere hjemmene sine i tidens ånd. Det vil si bedre isolering av vegger, doble vindu som isolerer bedre og solceller på tak og vegger. Grønne lån har lavere renter og bedre betingelser.

Enova stønad

Dette tilskuddet er rettet på private husholdninger. Tiltaket har formål å sette energisparing i fokus, slik at flere oppgraderer til energi-smarte løsninger. Ikke bare for lommeboka, men også for miljøet generelt. Det kan være til solceller, men også til andre ting som varmepumpe, isolasjon også videre.

Gratis installering

Mange selskap begynner å få fart på solcellene. Derfor kan de også gi bedre tilbud til kundene sine. Gratis installering av solceller gir både et mer oversiktlig budsjett og lavere kostnader. Installering innebærer montering på tak, kobling i serie, føring til sikringsskap og vekselretter.

Månedsbetaling

Månedlige beløp gir en bedre håndtering av utgiftene og krever ingen større investering. Det kan være en sum som blir lagt til strømregningen (som nå blir veldig mye lavere) og være for eksempel på 600 kr/mnd.

Opplysning

Det er viktig at folk skjønner viktigheten av energisparing i hus og hjem. Man kan også få støtte til tiltak på hytter. Jo flere som er villig til å ta oppdraget med å bygge for fremtiden, vil også bli belønnet. Sammen kan vi få det til.